top of page

STUCCO - CARE

Hoewel plaster tops slijtvast en ondoordringbaar zijn voor vocht door de pleisterlaag, worden de plaster tops extra beschermd tegen vuil en vocht met een semi-matte 2-componenten behandeling. Het is raadzaam om vuil, vlekken en vloeistoffen op de tafelbladen direct te verwijderen, zuren kunnen vlekken veroorzaken die de semi-matte behandeling kunnen aantasten. Producten (o.a. wijn, jus d’orange cola en augurken) met een PH waarde lager dan 7 kunnen een afdruk  achterlaten, dit trekt echter niet in de pleisterlaag.

 

Om de plaster tops zo lang mogelijk in goede conditie te houden adviseren wij u het volgende:

 

·     Bescherm de plaster top tegen krassen en afdrukken door gebruik van onderzetters.

·     Neem de plaster top met een vochtige micro vezeldoek af, gebruik hiervoor een mild        schoonmaakproduct met een PH waarde van 7. Maak met een lichtvochtige doek              draaiende bewegingen over het oppervlak.

·     Gebruik een katoenen doek om de plaster top na een schoonmaakbeurt te drogen.

 

·     Mocht er toch vuil of afzetting aanwezig blijven na het reinigen van het oppervlak              dan kunt u 1 deel natuurazijn vermengen met 2 delen water. Dit mengsel kunt u                  verstuiven over het oppervlak, borstel het uit om de azijn te activeren, laat het                    rusten/reageren en na enige tijd kunt u het oppervlak met een zachte spons afnemen.

Duran Interiors lores Final-37.jpg
bottom of page